Piątek, 10 kwietnia 2020 r. Imieniny obchodzą : Makary, Michał, Terencjusz
11.02.2020

Najlepsi kucharze szkolili uczniów z Malinowa

Zespół Szkół w Malinowie stał się areną kulinarnych zmagań najlepszych kucharzy w Polsce. Do szkoły zawitali Krajowy i Międzynarodowy Sędzia Kulinarny Walentyna Jałocha, Doradca Kulinarny Tomasz Królikowski, pastry chef Daniel Żurkowski oraz Doradca kulinarny i członek zarządu Euro Toques Polska Krzysztof Malinowski.

Specjaliści sztuki kulinarnej przeprowadzili warsztaty z kuchni francuskiej z produktów pozyskanych przez samych szefów od sponsorów.

 

 

Menu warsztatów kulinarnych:

przystawka - RILLETTE z pieczonej ryby, pasta rybna na bagietce
danie główne - KURCZAK COQ AU VIN, kulasz z kurczaka i boczku z pieczarkami w czerwonym winie.

zupa - CEBULOWA ZAPIEKANA  z kawałkami bagietki

deser – creme brulee

 

Były bagietki, zupa cebulowa, deska serów, coq au vin, creme brulee i dużo praktycznej wiedzy, umiejętności oraz wspaniałej energii przekazanej uczniom. Warsztaty zorganizowała Iwona Szulc.

 

MO

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama
© MD 2010-2020
Portal wykorzystuje pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) własne oraz systemów zewnętrznych, w celu analizowania zainteresowań czytelników naszego portalu i zgodnie z rozporządzeniem RODO. Więcej informacji w naszej polityce prywatności